Voordelen van een privé zwemschool

21-02-2024

Een privé zwemschool. Wat is het eigenlijk precies en wat is nou het voornaamste verschil met een reguliere zwemschool? Wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje: 


- Geen grote groepen: bij ons bestaan de grootste groepen uit 6 kinderen. Hierdoor krijgt elk kind de ruimte en nodige aandacht. 

- Klein zwembad: met een zwembad van 6 bij 12 meter, waar we aan maximaal twee groepjes tegelijk lesgeven proberen we de prikkels zo veel mogelijk te verminderen. Bij een groot bad, waar aan veel verschillende groepen worden lesgegeven kan het moeilijk zijn voor een kind om zich goed te kunnen concentreren. 

- Instructeurs in het water: de lesgevers zijn een groot deel van de tijd mee in het water. Zo houd je het beste contact met het kind en worden instructies vaak het beste uitgelegd. Ook hiermee proberen we de prikkels te verminderen, wanneer er niet vanaf de kant geroepen wordt zal concentreren ook beter gaan. 

- Ouders aan het bad: als ouder mag je elke les, de gehele les meekijken. Dit kan fijn zijn voor jou als ouder, omdat je dan veel beter de voortgang meemaakt. Maar is vooral ook heel fijn voor het kind. Dat extra complimentje van papa of mama doet vaak wonderen! 

- Persoonlijke aandacht: tijdens onze lessen wordt niet volgens een boekje een bepaalde les afgewerkt. In elke les proberen we zoveel mogelijk te focussen op datgene waar je kind nog moeite mee heeft. Er wordt gekeken naar wat we kunnen doen om zo snel mogelijk naar de gewenste diploma's te werken, op een zo leuk mogelijke manier. 

- Out of the box denken: tijdens de lessen proberen we zo creatief mogelijk te zijn in de verschillende onderdelen van het zwemmen. Zo gaan we vaak torens bouwen tijdens het banen zwemmen of zwemmen we de rugslag bijvoorbeeld met balletjes. We proberen alles uit, om de lessen zo leuk mogelijk te houden voor de kinderen. 

- Geen verschillende badjes: na het behalen van het volgende stapje of je zwemdiploma hoef je niet door te schuiven naar het volgende groepje met een juf of kinderen die je misschien wel helemaal niet kent. Zit jij wel op je plek in de huidige groep? Goed nieuws! Je kunt lekker bij je eigen docent en groepje blijven zwemmen totdat je stopt. Zo hoef je niet steeds te wennen aan iemand nieuws.